top of page
  • Carolina Sidon

Praha den 6. a 7.

Je to jednoduché... hra a tvořivost je v každém z nás, v dětech i v dospělých. A je to něco, co nám dělá dobře, z čeho máme radost, co nám dává jiskru do očí a co nás baví, posouvá, učí a posiluje.

A to je Adventure Playground Na Kocínce, den 6. a 7.... jakoby jste v dětech i dospělých odšpuntovali zátku. Úplně nám to na hřišti exploduje tvořivostí. Ven se valí nápady, představy, příběhy, vzpomínky, hravost, spontánnost, nadšení, chuť do akce, nejrůznější výtvory a malé světy...

Na vlastní kůži zažívám, jakou sílu má volná a svobodná hra. A nejsem v tom sama. Rodiče odchází ohromeni tím, co jejich děti umí, co vymyslí, jak jsou nápadité, jak je tvoření baví a co zvládnou samy, když jim k tomu dáme příležitost.

Dobrodružné hřiště je speciálně navrženým prostorem, kde děti mají možnost nejen hrát si, ale také se učit a objevovat nové věci. Jedná se o oplocené hřiště s jasně stanovenými pravidly, které dohlížejí lektoři. Děti zde mají k dispozici různé nástroje a materiály, které je podněcují k aktivitě a kreativitě. Projekt "NA KOCÍNCE" si klade za cíl představit tento inovativní koncept veřejnosti a získat podporu pro vznik prvního stálého Dobrodružného hřiště v České republice. Společně s městskou částí Prahy 6 a Domem dětí a mládeže hl. m. Prahy se chystají tuto novinku propagovat nejen v Praze, ale i v dalších městech a oblastech České republiky. Webové stránky Dobrodružného hřiště budou dostupné jak v češtině, tak i v angličtině, což umožní širší vědomost o tomto konceptu. Projekt si klade za cíl nejen poskytnout dětem inspirativní prostor pro hru, ale také podpořit rozvoj jejich dovedností a kreativity. Tento nový koncept Dobrodružného hřiště tedy nabízí dětem možnost objevovat, tvořit a učit se v bezpečném a podnětném prostředí. Jsme přesvědčeni, že tato inovace může pozitivně ovlivnit rozvoj dětí a jejich hravou kreativitu. Podpořme společně tento projekt a přispějme k vytvoření prostoru, kde se děti mohou volně vyjadřovat a růst.

















32 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page